tiistai 15. huhtikuuta 2014

Muutto taloon

 Tavarat pakkautui vanhan asunnon 52m2:sta ennätysvauhdilla, oikeastaan yhdessä illassa/yössä! Meillä oli juuri riittävästi laatikoita varattuna tavaroille ja muutto sujui yllättävän kivuttomasti. Pakkaamista hankaloitti tietysti se, että suurin osa tavaroista tulee jäämään laatikoihin vielä pitkäksi aikaa. Pakattiin kaikki vaatteet, pyyhkeet ja lakanat jätesäkkeihin (miksi niiden pitää olla niin huonolaatuisia nykyään :@) ja kaikki muu sitten laatikoihin. Muuton helpottamiseksi kirjoitin jokaiseen laatikkoon ja säkkiin sen paikan talolla ja lyhyesti, mitä laatikko sisältää. Muuttoon saimme peräti neljä apuria, joten kuusihenkisellä porukalla muutto oli tehty supervauhtia: aloitettiin muutto yhdeksältä, jo o kahdelta istuttiin koko porukka syömässä ravintolassa, viimeinen kuorma lastattuna autoihin! Meillä oli valmiiksi tehty pohjapiirrosluonnos talon yläkertaan, jossa on tarkoitus asua alkuun. Näin ollen kaikki osasivat kantaa laatikot suoraan niille  tarkoitetuille paikoille ja laatikoiden lapuista sitten nähdään, jos tarvitaan jotain.

Heippa, keskustan asunto! Jopa loppusiivous tehtiin vielä samana, muuttopäivänä.
 Koko muuttopäivän saimme nauttia mielettömästä keväisestä kelistä, ja oli aika ihanaa huomata nämä krookuksen alut omalla kotipihalla! ♥


 Talon yläkerrassa on nyt ainoastaan kaikki "arkielämää helpottavat" huonekalut, kuten keittiönpöytä, muutama tuoli, sohva, sänky, pikkupöytä tietokoneelle, pieni tv-taso ja Lundiahylly vaatteille ja liinavaatteille. Kaikki ylimääräiset työpöydistä koneisiin ja muihin huonekaluihin on varastoituna toistaiseksi.



 Meidän semimodernit huonekalut ei ehkä ole suunniteltu näihin retrohuoneisiin... Mutta ei se mitään  :D
Asumisessa eniten haastetta tuottaa alussa putkiremontti ja keittiön puute. Näin ollen hanasta ei tule vettä, vessa täytyy vetää manuaalisesti kellarista kannetuilla ämpärillisillä vettä, suihkusta ei tule lämmintä vettä, eikä käytössä ole mitään tämän päivän normaaleja keittiökoneita yms. Ruoka valmistetaan joko mikrossa, yhden levyn keittolevyllä tai grillissä ja hanan ja lämpimän veden  puutteesta tiskaaminen poissuljettiin jo heti alkuun joten kaikki astiat on edelleen huolellisesti pakattuina laatikoissa ja elämme epäekologisesti kertakäyttöisillä astioilla. Keittiönurkkaan viritettiin 20 litran hanallinen kanisteri, jota saa täyttää monta kertaa viikossa kellarissa, joka on toistaiseksi ainoa paikka jossa kulkee vesi.

 
Heti muuttoviikonloppuna oli saatava tulppaaneja pöydälle :)

 Tulppaanien ohella myös verhot oli tietysti saatava ikkunaan, matot lattialle, vaatteet säkeistä Lundiaan ja jotain pieniä asioita paikoilleen tuomaan kodintuntua. Onhan täällä vähän ahdasta, mutta mihin me nyt sitä tilaa tarvitaan kun remontoidaan kaikki se aika, mitä ei olla töissä!


Kiitos kaikille, jotka olivat auttamassa muutossa ja ootte muuten pistäytyneet vierailulle ja tarjonneet apua lähes mihin vaan ja ootte lähettäneet meille yllätyksiä uuteen postilaatikkoon! ♥ Viikko muuton jälkeen paha karma tuli vierailulle, toi flunssan ja siitä toivuttuani laittoi mun mahan niin kipeäksi, että lääkäri totesi umpparin tulehtuneen. Lääkärikäynti päättyi leikkauspöydälle ja vuodeosastolle, seurauksena kahden viikon sairasloma ja kielto nostaa mitään raskasta. Näin ollen en pääse itse osallistumaan remontointiin ainakaan pariin viikkoon, enkä mihinkään muuhunkaan. Tällä hetkellä, vajaa viikko leikkauksen jälkeen, pystyn kävelemään jo lähes suorassa joten eiköhän tästä toivuta. Vielä kun hengästymisen saisi laskettua normaalille tasolle ja pystyisi tekemään edes jonkinlaisia kiertoliikkeitä ilman kipuja... Noh, päivä kerrallaan. :)

1 kommentti:

  1. Jos joskus aiotte hankkiutua eroon tosta punaisesta (?) yläkaapista ni vinkkaa mulle ;)

    VastaaPoista