tiistai 15. huhtikuuta 2014

Purkua, purkua, purkua


Terveisiä remontin keskeltä!
Paljon on ehtinyt tapahtua, mutta mikään ei ole ehtinyt blogiin. Yritän kiriä... :) Kaikista alakerran huoneista on nyt revitty pinnat pois, niin seinistä, katoista kuin lattioista. Ulkoseinissä oli tosi paksut pahvit (ja viisinkertaiset tapetit), kun taas sisäseinien pahvit irtosivat lähes kokonaisina. Purkaminen itsessään on ollut hetkittäin jopa mielekästä, kun on löytynyt hauskoja yllätyksiä: esimerkiksi hormi oli päällystetty 50-luvun sanomalehdillä, tämä paljastui kun tapetin repi irti! Ei vielä keksitty, miksi näin on aikanaan tehty.

Keittiön ja sähköjen purkua
Kun allaskaapit oli saatu irti, paljastui seinästä yllätys: vanha kosteusvaurio! Puut olivat ihan mustia, lahonneita ja puru oli painunut alas. Mikään ei kuitenkaan ollut enää kostea/homeessa, joten ei syytä huoleen. Seinä menee purkuun joka tapauksessa.



Koska seinä menee purkuun, siitä irroitettiin myös vaakalaudat. Purut laskettiin alas repimällä pahvi rikki alhaalta. Huomattiin ainakin se, että puru on todella tervettä ja todella tiiviisti rakenteissa. Kuvassa ei nimittäin ole kaikki, mitä tuosta kapeasta seinänpätkästä laskeutui.



Seinä saatiin purettua tähän pisteeseen saakka. Ja tässä  pisteessä voitiin todeta, että seinärakenteet ovat kantavia. Eli eipäs sitä puretakaan ihan noin vaan.. Kuvasta kuitenkin saa vähän visiota, minkäkokoinen ja -muotoinen on meidän keittiö-olkkari-tilasta tulossa.



Purkujätettä on tullut ihan valtava määrä. Ja me vielä mietittiin aluksi, raaskitaanko ottaa lava pihaan! Nyt on lava jo kertaalleen tyhjennettykin, laskun loppusummaa ei vielä tiedetä. Jännityksellä eteenpäin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti