maanantai 13. lokakuuta 2014

Alakerran wc ja putkityöt

Uudet viemärit ja vesijohdot
Vanhat valurautaviemärit uusittiin keväällä, kun tämä alakerran vessakin purettiin. Viemäristä uusittiin toistaiseksi pelkkä pystylinja, kellarin lattian alla kulkeva betoninen vaakalinja uusittaisiin sitten kun uusitaan koko kellarikin. Alakerran wc:ssä ei liiemmin ole ylimääräistä tilaa, se on vain noin neliön kokoinen. Lattian alla kulkee vesijohdot ja viemärit keittiöön.


Viemärin yläosa jätettiin vielä uusimatta, jotta yläkerran wc pysyy käytössä. Yläkertaan uusittavat vesijohdot jätettiin kiepille alakerran vessaan, siitä ne saa sitten kun yläkerran vessaa päästään tekemään.

Patrikin taidonnäyte: millilleen oikeisiin kohtiin lattialevyä sahatut reiät lattiakaivolle ja vesijohdoille!

Lattiakaivon ympärille laitettiin asianmukainen vesieristelaippa.

Vessasta vesieristettiin lattia ja wc-kotelon tausta mahdollisten vahinkojen varalta.

Lattiaan tuli 10x10 tummanharmaa lattialaatta, josta tehtiin yhden laattarivin nostot seinille.


Valitsimme vessaan seinäwc:n, sillä se vie hieman vähemmän tilaa kuin tavallinen pönttö. Asennustelineen päälle jää pieni taso, johon voi laittaa jotain tarpeellista tai vähemmän tarpeellista (eli nätit orkideat sun muut koriste-esineet!) Allaskalusteet löytyivät Ikeasta ja ne kiinnitettiin seinälle. Seinäwc:n asennusteline koteloitiin vesivanerilla ja se laatoitettiin suurehkoilla tummilla seinälaatoilla. Nämä kaikki laatat onnistuimme löytämään Hyvinkään Kierrätyskeskuksesta eli Kikestä, wc:n laattoihin upposi huimat 2€! :D Seinät maalattiin siltä osin kuin ne tässä vaiheessa maalattavissa oli, Tikkurilan helmiäismaalilla. Harmiksemme kuitenkin kaupasta valikoitui käsiimme maalin sijasta lasyyri, joten pinta, peittävyys eikä väri ole toivotunlaisia. Uusi purkki kuitenkin odottaa maalaajaa, mutta sen hetki tulee vasta kun koko vessan seinät on malaattavissa kerralla. :)
Hanat ja wc asennettu. Luksusta!

4 kommenttia:

  1. Tuommoista vesieristelaippaa en ole nähnytkään. Onko se pakollinen? Meillä tulossa putkityöt eteen, täytyykin seurailla hieman miten se tehdään. Itseäni kiinnostaa tällaiset asiat, samoin miestäni. Voisinkin tämän hänelle näyttää.

    VastaaPoista
  2. Hyvä juttu että asennukset onnistui. Työkaverilla myös alkaa putkityöt. Aika innoissaan vaikuttaa olevan, hän saa samalla sitten hieman pintoja uusia. Tikkurilan helmiäismaali on kyllä kaunis!

    VastaaPoista
  3. Siistiä jälkeä. Tuo on varmasti kiva, kun saa hanat ja muut taas käyttöön remontin jälkeen. Kyllä niiden puutteen huomaa, kun ei niitä ole käytössä. Meillä on alkamassa remontti keittiössä, sielä pitäisi myös muutamat putkityöt tehdä.

    VastaaPoista
  4. Onko teille jo uusittu tuo viemärin yläosa? Meidän olisi tarkoitus myös hankkia joku tekemään LVI-työt. Muutamia muutostöitä täytyisi tehdä ja muutenkin huoltaa.

    VastaaPoista