maanantai 13. lokakuuta 2014

Remppaamisen karu kääntöpuoli


Kertsit. Perus iltapala.

Mäkkäri. Perus päivällinen. Aikana ennen keittiötä nähtiin jokapäivä töiden jälkeen mäkkärissä neljältä, pikainen tankkaus, kotiin, suoraan kellariin ja työvaatteet vaihtuu toisiin työvaatteisiin, remppaa ysiin asti, suihkuun ja nukkumaan. Ja huomenna uusiks. Tätä kolme kuukautta putkeen, joka päivä... Hehhehehheheh.
Kertakäyttölusikoista on yllättävän moneen.
Naapuri-valintatalo pelasti moneen kertaan nälän. Ja Ravintola-Berfin pizza-kebab :)

Täällä ei kävellä sukkasillaan.

Kamaa joka paikka täynnä.

"Pitäis purkaa eteisen lattia!" "mut mihis me nää tavarat piilotetaan?"
Sitten vielä lyhyet löpinät siitä, kuinka vanhojen tavaroiden, materiaalien ja purkujätteiden kanssa tulisi menetellä/meneteltiin. Moni arvostaa kaikkea vanhaa, se pitäisi kunnostaa perinteisin menetelmin ja laittaa paraatipaikalle esille ja niin edelleen. Mekin arvostetaan, ja oltaisiin haluttu säästää vaikka mitä, mutta tehtiin tyly päätös ja heivattiin kaikki lavalle. Vanhan kunnostamiseen ja siistimiseen, kuvaamiseen, ilmoittamiseen, myymiseen, yms. olisi uponnut niin paljon aikaa ettei sitä päätetty aloittaakaan. Meille oli tärkeää saada äkkiä mm. keittiö ja vessa, joten pyrittiin maksimoimaan se remontoimiseen käytettävä aika. Siksi ei myöskään alettu valmistamaan edes yksinkertaisia ruokia yhden levyn keittolevyllä eikä jaksettu nähdä sitä vaivaa, kuinka kannat likaiset ruuanlaittokattilat sun muut kaksi kerrosta alaspäin vain voidaksesi tiskata ne suihkun lattialla. Einesruokaa kului joka päivä jo töissä, joten iltaisin syötiin jotain muuta roskaa. Grillaamiseen kyllästyttiin jo toukokuussa :D

Sitä jätteen määrää on kyllä vaikea sanoin kuvailla. Näitä täysiä roskalavallisia on tullut jo kolme!! Eikä muuten tosiaan ole ihan ilmaista lystiä ton lavan tyhjennyttäminen. :/ Mutta pieni raha kuitenkin verrattuna siihen, että oltaisiin itse tehty kymmeniä ja kymmeniä kaatopaikkakuormia ja tuhlattu siihenkin aikaa. Taidan toistaa itseäni, mutta tämä on teille kaikille isoa remonttia alottaville: ottakaa se jätelava siihen pihaan!!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti