maanantai 13. lokakuuta 2014

Keittiön kasausta ja asennusta


Joku ehkä vielä muistaakin postauksen meidän pikku-Ikea-reissusta, jolloin ostettiin keittiö? Hehheh, paketteja tosiaan oli pitkälle toistasataa ja niiden kasaaminen vasta lystiä olikin, kuten ehkä kuvitella saattaa. Vain, koska Ikea. Kasaaminen sinänsä sujui aika vauhdikkaasti, keittiön kaappien rungot kasaantui päivässä kahden kasaajan voimin ja laatikoita oli tarkoitus alkaa kasaamaan vasta, kun rungot olisivat paikoillaan. Kasaus ei tosiaan mennyt niinkun strömssössä. Ollaanpahan opittu todella moneen kertaan kantapään kautta, että jos haluaa kasata Ikeaa kerralla oikein, niitä ohjeita PITÄÄ seurata. Eikä tehdä niinkun olettaa seuraavaksi tehtävän. Muutaman kirosanan, purkamisen ja uudelleenkasaamisen jälkeen ei ehkä ihan heti kiinnosta kasata uutta Ikea-keittiötä. Toisaalta, seuraava menis varmaan tuplanopeudella kun tiedetään miten mikäkin kannattaa tehdä. :)

Keittiöstä mainittakoon siis, että koko keittiö hankittiin Ikeasta ja suunniteltiin se kokonaan itse. Lopuksi suunnitelma käytiin läpi keittiömyyjän kanssa ja tsekattiin, että kaikki toimii niinkun pitää. Meidän keittiön pohjaa ei saatu ihan täydellisesti täytettyä Ikealla, ainakaan niin miten suunniteltiin, joten osa kikkailtiin ihan itse (tai siis.. Patrik nikkaroi :)). Näitä oli mm. kapea 18cm avohyllykkö tiskikaapin ja kulmakaapin väliin, matalan ikkunan alle tehty penkki sekä kulmakaapin ja karusellin takanurkkaan nikkaroitu kulkuaukko ja -kotelo pystysuoraan kulkeneille lämpöputkille. Kodinkoneista kiertoilmauuni, induktioliesi ja liesituuletin hankittiin Ikeasta, loput valikoitiin Samsungin ja Siemensin valikoimista Gigantista. Jääkaappipakastin on sen verran iso möhkäle, että sen sisäänkantamiseksi piti irroittaa ulko-ovi! :D

Sen pidemmittä puheitta, kuvia kehiin! (verta, hikeä, kyyneliä)

Tämän tyyppisiä virheitä sattuu, kun ei lue suurennuslasin kanssa ohjetta. :) Ja voin sanoa että sama moka tehtiin jokaisen 26 laatikon kanssa: ei kun purkuun ja uusiks kasaan...

Jos laatikoita oli 26kpl, niin näitä kiskoja oli sitten se 52kpl.. Siinähän ruuvailet. :D

Sekamelska. Tässä vaiheessa kului pizzaa.. Paljon.. Pizzakuskille ei tarvinnut enää edes osoitetta kertoa. Hups

Runkoa, laatikoita, kiskoja...

Ei, Ikean laatikoiden etusarjojen tai vetimien mukana EI tule sabluunaa jonka avulla sen saisi porattua keskelle jokaista laatikkoa. Tässä on meidän patentti!

Miten tähän kuvaan mahtuu pyykitkin?! :D Todellakin elämää remontin keskellä, se on just tätä. Oot pessyt kaks koneellista pyykkiä ja kun ne on kuivuneet, päällä on sentti pölyä :)

Pari laatikkoa

Kolo astianpesukoneelle.

Kolo avohyllykölle

Altaalle sahattiin reikä työtasoon. Aika tarkkaan saatiin mitata sen paikka, tän kun täytyy kerralla onnistua.

Patrik teki täydellisen avohyllykön kalustelevystä!!

Avohyllyn kiinnitystä.. Tässä näkyy myös nuo lähes-ongelman-aiheuttaneet lämpöputket nurkassa. On sieltä jotain sahailtu pois.

Pizzat taisi tulla justiinsa, kun alettiin tekemään aukkoa induktiolle. Makita jäi tohon!

Keittiö alkaa hahmottua!
Kuvat valmiista keittiöstä tulee myöhemmin.. ;) sori!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti